Django Wagner

Django Wagner werd geboren op een woonwagenkamp en groeide op in een muzikale zigeunerfamilie. Hij is viertalig en spreekt voornamelijk zijn eigen zigeunertaal. Wagner woont sinds 1981 in het Brabantse dorp Nuenen. Naast zijn solocarrière is Wagner sinds 2017 onderdeel van de zangformatie Echte Vrienden.

Het eerste album van Django is uitgebracht bij Discount Music getiteld Teddy Bear tot nu toe onbekend album maar pas na de debuutsingle Kali werd als single uitgebracht bij Berk Music. Voor deze single werd een samenwerking aangegaan met het Rosenberg Trio. Eind 2009 verscheen het debuutalbum van Django Wagner met als titel Kali. Dit album bevat de gelijknamige single, Mooie Blauwe OgenMaar Toch Blijf Jij Me TrouwIk Geniet Zo Van Het Leven en Mijn Naam Dat Is Marina, dat een plaats verwierf in de Nederlandse Single Top 100. In april 2011 verscheen zijn tweede album, met als titel Mijn Gevoel.

In februari 2013 won hij de Gulden Vedel vanwege zijn populariteit bij het dansschoolpubliek en zijn vele dansbare hits.

In maart 2015 ontving hij een Edison in de categorie volksmuziek.

3Man Sterk was een televisieprogramma van de AVROTROS met de zangers Django Wagner, Frans Duijts en Peter Beense als hoofdpersonen. Het programma werd voor het eerst uitgezonden op 24 maart 2017. De drie volkszangers draaiden wekelijks een dag mee bij een bedrijf dat op zoek is naar werknemers. Het zijn plekken die totaal verschillen van hun dagelijks leven. Van tevoren wisten de drie heren niet waar ze heen gingen. De reacties op deze formatie waren erg positief, waardoor de drie heren een paar maanden later definitief aan een zangformatie begonnen, onder de naam Echte Vrienden.